För barnen

Det finns massor av sevärdheter och spännande platser att upptäcka en bit utanför staden för dig som har barn. På det sättet är staden ett perfekt resmål för alla åldrar, visst är det en biltur bort men bra för dem som har spring i benen. Dessutom kan det vara skönt med en liten paus från stadens gator för alla inblandade.

Playmobil funpark

Ungefär en timmes bilresa från Rothenburg hittar du denna nöjespark. Här kommer leksakerna till liv och detta passar kanske mest de allra yngsta. Det finns piratskepp och riddarborg med mera att utforska och leka i.

Zoo – Tiergarten Nuernberg

Detta är kanske lite i längsta laget vad det gäller en endagstur men det går om man har tur med trafiken. Ungefär tio mil från Rothenburg ligger Nürnberg där du hittar detta fantastiska zoo. Med massor av olika sorters djur att titta på och förundras av.

Freizeit-Land Geiselwind

Detta är den största nöjesparken i hela Bayerndistriktet och har en hel uppsjö av olika attraktioner. Denna utflykt passar både stora och små, det går att roa sig i flera timmar utan att tröttna. Det tar ungefär en timme med bil att åka hit från Rothenburg.

Booking.com