Sevärdheter

I Rothenburg hittar du mängder av vackra gamla kvarter, mäktiga kyrkor och mysiga värdshus. Promenera genom det kända Spitalkvarteret, titta på de medeltida stadsportarna i muren och gå in i de häftiga kyrkorna. Överallt i hela staden hittar du massor med vackra och intressanta saker att se på och uppleva. Blir man trött i benen kan man alltid svänga in på ett av alla de små mysiga värdshusen för en macka och en kall öl.

Marktplatz

I centrum av staden hittar du året om marknadsstånd och flera olika evenemang som är roliga för både stora och små. Detta är verkligen en stad som har något för alla, vare sig ni är en barnfamilj, ett kompisgäng eller ett par. Vid Marktplatz hittar du stadens mittpunkt och här ligger även stadens kanske vackraste patricierhus. Där ligger även det fantastiska julmuseet ”Deutsches Weihnachtsmuseum”. Här kan du inte bara titta på och följa historien från 400-talet till 1950, du kan även handla handgjort julpynt året runt. Det kostar kanske en del men det kan det verkligen vara värt. Åker du till staden under november-december så får du uppleva en unik julmarknad som kallas Reiterlesmarkt.

St. Jacobs Kirche

Fortsätt sedan promenaden längs Schmiedgasse som utgår från det stora torget Marktplatz. Titta i alla de olika skyltfönstren och promenera i maklig takt, det är verkligen en mysig promenad i den gamla staden. Gillar ni vackra glasmålningar så ska ni absolut bege er till St. Jacobs Kirche, det är en vacker majestätisk gotisk kyrka från 1300-talet.

Klingenturm

Detta torn var förr i tiden stadens vattentorn, byggnaden blev färdig under 1400-talet och är mycket välbevarad. När du spatserar omkring här kan du enkelt förstå varför stadens förlängda namn är ob der Tauber.

Stadsmuren

Tack vare att den gamla stadsmuren är så välbevarad kan man faktiskt ta en promenad uppe på den. Ett tips är att gå den tur som kallas Wehrgang eller Vaktgången är väldigt spännande och blir ett riktigt äventyr, speciellt för barnen.

Rådhustornet

Här hittar du garanterat den allra bästa utsikten i hela staden, över hela staden. Utsiktsplattformen ligger i toppen av Rådhustornet, visst det är många trappor att ta sig upp för men det är väl värt mödan. När du står där uppe får du en fantastisk utsikt över hela staden och delar av dalen den ligger i. Det var här man förr i tiden kikade efter annalkande fiender och höll utkik efter bränder i staden.

Brottsmuseum

I Rothenburg ligger ett av Tysklands mest betydelsefulla kriminalmuseer. Det ligger på Burggasse och här kan du i detalj studera hur man förr i tiden torterade sina fångar med mera.

Schneeballen – Snöbollar

Detta kan vara ett av världens allra godaste bakverk och dem har i alla tider varit starkt knutna till Rothenburg med omnejd. Det är stora bakelser som utan några problem glider ner och lämnar en härlig smak i munnen. Här kan man snacka om att ta eftermiddagsfikat till helt nya höjder.

Booking.com