Resa & bo

Att ta sig dit

Det är inte speciellt svårt att ta sig till Rothenburg från Sverige, det går att göra resan på några olika sätt och alla är det relativt smärtfria. Staden ligger i södra Tyskland mellan städerna Frankfurt och München till båda dessa städer kan man flyga enkelt från Sverige och sedan ta tåget. Åker du tåg från Frankfurt så tar det lite mer än 2,5 timme.

Bor du i södra Sverige så är har du ett riktigt miljövänligt alternativ. Då tar du nattåget från Stockholm till Berlin eller Hamburg, byter i den tidiga gryningen och är sedan framme lagom till lunch. Tips för lokala tågbolag hittar du på Tåg.nu. Kör du helst bil så går det alldeles utmärkt åka på det sättet. Åker man från Skåne så tar det ungefär en dag att komma till Rothenburg om man räknar med tiden det tar att åka färja också.

Ta sig runt

Det överlägset bästa sättet att ta sig runt i staden Rothenburg är att promenera. Staden är inte särskilt stor så parkera bilen vid hotellet eller en av de många campingplatserna i dalen. Behöver man vila benen så kryllar det av kaféer och tavernor över allt, det är bara att slå sig ner en stund med en dryck och kanske en liten munsbit för ny energi. Till sevärdheter och platser utanför staden som man vill besöka tar man sig enklast med bil eller tåg. Läs gärna Biluthyrning.com’s guide till Rothenburg för tips kring att hyra bil när du besöker staden.

Boende

I och utanför Rothenburg finns det massor av olika alternativ för boende. Du hittar hotell från budget till lyx, vandrarhem i flera prisklasser och det går även att campa utanför staden. Enklaste sättet att hitta ett bra boende som passar just dig och din familj eller vänner är att gå in och söka på Hotels.com

Booking.com